Foodylla @ KL Big Kitchen Festival 2015

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Here's a quick post because I haven't finished researching for tomorrow's pbl discussion yet wuaaaa! Esok nak pbl harini baru nak cuak haha. I'm still in Melaka because usually ayah belikan ticket a day before balik but this time I thought it was okay if I just buy it on the spot but I was wrong. Sampai sampai tengok ticket 2.30 3.30 semua dah habis hm sedih jap (sedih di luar, gembira di dalam) hahaha. Kebetulan tomorrow's PBL at 2pm so I decided to go back tomorrow weeee. Ayah nak hantar actually but Dylla terus cakap tak payah susah susah esok Dylla naik je bas hehe padahal nak stay rumah for another night. Overly attached daughter :p 

Dylla nak story pasal KL Big Kitchen Festival (KLBKF) which I went a week ago. Dari haritu sempat tulis tajuk and beri salam je then terus save in draft sampai lah harini baru buka. Terkapai kapai bernafas dalam lautan perubatan (acewah ayat) hehe. 

Ignorant sikit to apa yang berlaku sekeliling so Dylla memang tak tahu pun ada KLBKF ni (sukahati bagi short form sendiri haha). Dylla tahu pun sebab terperasan one of my friends, Ain posted in her instagram. Then nampak pula conversation between my other 2 friends, Audi and Rieza yang beriya nak pergi this carnival. Dylla pun apa lagi, bab bab makan ni memang laju je hmm mana lah berat tak naik..

Rieza fetched Audi and I from our places then straightly went to Dataran Merdeka. Sampai sampai terus beli ticket masuk and that time juga terus hujan. Lebat pula tu! Beriya Dylla buka payung tapi last last payung terbalik sebab angin kuat sangat haha nasib dah memang dekat dengan khemah.

Pusing punya pusing wuaaaa seronoknya banyak fooooodddd! But time tu macam dah petang lah juga, I bet in the morning mesti lagi banyak food! Sampai sampai terus nampak deep fried chicken, sushi, dumplings, macam macam kuih, nasi kuning and lauk, ahhh rambang mata. Then we went to another tent and this tent sold food according to states! Macam macam adaaa! Kalau Negeri Sembilan ada their famous daging salai masak lemak cili api! Melaka ada apa entah I forgot. Ada ayam berempah lah nyumnyum!

Then ada orang jual teh tarik hipster apa nama entah Dylla dah lupa. Beli lah satu. Even though I don't really like teh susu / teh tarik but tbh the taste was quite good! Pekat and manis. Then kitorang pergi tent yang tertutup pula. My favourite tent was of course lah tent 'Manisan' hehehe. Ada Sangkaya! Ahhh sedapnyaaaa! I'm a true fan of kelapaaaa and sedapnya aiskrim kelapa sangkaya! It's a bit pricey but takpe lah kan sekali sekala, sebab suka punya pasal hehe. Then ambil gambar sana sini. Dalam hujan hujan pi redah semata mata nak ambil gambar. Mesti orang orang sekeliling cam "Apalah bebudak ni ambil gambar dalam hujan" hahaha.





It was fun! Makan memang lah seronok je Dylla ni hehe. Few more photos in my Instagram! Kalau sesiapa nak makan tapi takde geng haaa boleh ajak Dylla! Tapi perempuan je okay hehe. (Perasan ada orang nak ajak :p) 

Okay lah jom siapkan PBL! Oh congrats to all my friends who study in Jordan sebab dah habis exam so cepat lah balik then boleh keluar makan together weeee.

Assalamualaikum! :D

P/s: Baru perasan banyak betul tanda seru, over excited bab bercerita pasal food -.- Sorry ye semua Dylla memang macam ni sikit hehe. 

1 comment