Foodylla @ Boat Noodle

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Before I start, I just wanna tell you guys something.
I'm a big eater, seriously.
Biasa kalau makan nasi sepinggan memang tak cukuplah.
Kalau makan dengan lelaki, I makan lagi laju dari diorang.
And of course, I love food (motif beritahu? Haha).

So today I'm gonna write a short review bout the famous Boat Noodle.
It is called Boat Noodle because in Thai it is sold in a small boat!
There are 2 kind of Boat Noodle restaurants, halal and non-halal.
If tak silap yang non-halal is "Thai Boat Noodle".
Check first before you go okay! Bcs in Thai itself usually they serve the noodles with pork.

I went to Empire Damansara but the shop was reallyyyy packed and there was a long line of people, queuing to get a seat!
I was quite dissapointed at first but because nak try jugak makan punya pasal I went to Jaya One's branch.
Haaa lengang sikit takde lah ramai sangat macam kat Empire Damansara tu.
I only had to wait for few minutes before getting a table for my friends and I.
Weeehoo!

There are 2 types of sauce available here; Ayutthaya and Pathumthani. 
Ayutthaya is more creamy I guess.
Each bowl is served with fish ball, taugeh and daun yang biasa orang masuk dalam tom yam haha.
You can order either chicken / beef for each sauce.
I didn't try the Ayutthaya as my taste buds had been caught by the delicious spiciness of the other sauce.
Jap jap macam mana sos tu tangkap taste bud eh?
Okay forget it. Haha

Each bowl around RM 2.00, if tak silap RM 1.90.
Yes cheap but of course one bowl is not enough!
One bowl = 1 mouthful of noodle.
(I have big mouth #AnotherFact haha)




Overall I ate 7 bowls muahahaha!
Tu pun tak kenyang sangat lagi pun, tapi sebab rasa macam kena stop juga haha. 

Location:
Empire Damansara, G03a, Heritage Lane
The School @ Jaya One, P2, Same floor as Cold Storage
Ikon Cheras, G Floor
Publika Block C5, Level G3, Lot 30a
Sutera Mall, Johor Bahru L2-550C
Gamuda Walk, Setia Alam
Klang Parade, 5th Floor

Ratings:
Taste: 9/10
Price: 7/10

12 comments

  1. Wow, Dilla! Your review buat akak nak pergi carik mi ni sekarang jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha pergi cari kak! Tapi jangan pergi time lapar sangat, tak cukup 5 mangkuk hehe :p

      Delete
  2. murah je haaaaa patut la bermangkuk2 kecik je mangkuk dia. ehhh ke saya pun tengah lapar ni haaa nampak mangkuk tu kecik :p

    ReplyDelete
  3. hahahaha . patutlaa mangkuk bertingket tingket . yaya food lover jugak tapi tak leh nak cuba sebarangan jenis makanan sgt . sb ada gastrik ,so nak makan tu kena hati2 . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke? Dylla pun ada gastrik juga tapi nak buat macam mana orang melaka takde pedas tak sah :( Haha

      Delete
  4. waaaah sampai tujuh.. memang sedap sungguhlah kalau gitu..
    tapi dedua tempat tu akak tak pernah dengar nama tempatnya..
    kalau lepak KL mesti tempat yg sama saja pegi =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap lah juga haha lagipun sikittt, saya ni memang makan banyak hehe. Okay lepas ni kalau pergi KL akak kena try! Hehe

      Delete
    2. jomlah kita pegi skali ahahaha.. banje =D weeee..

      Delete
  5. klau dilla 7 mangkuk akak msti lebih dr tu...hahahaha

    ReplyDelete