Foodylla @ Murni Discovery, Bukit Jalil

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. 

How are youuuu? Hope all of you are doing fine! Firstly, Dylla nak cakap sorry sangat sangat dah lama tak blogwalking. Belum ada cuti lama lagi tsktsk. Thanks Kak Farrah yang tak jemu jemu comment sana sini :') Do visit here blog (http://famf-tower.blogspot.com) okay semua hehe.

Ahh holidays pls come faster. I can't wait to go home! Dah rindu dah nak makan ibu masak tsktsk haha mengada. So today I'm gonna write a review about a famous mamak restaurant which is Murni. Tbh, before Dylla datang KL, Dylla memang tak pernah tahu pun kewujudan Murni. My friends lah yang start perkenalkan and bawa Dylla pergi Murni. 

From afar, Murni is just like the normal mamak restaurant. One of the branches is situated in Bukit Jalil, which is only about 10 to 15 minutes from IMU. 

Apa yang Dylla suka pasal Murni ni, bukan sahaja food semua kat sini sedap, malah portion nya banyak! (Big-eater aka kuat makan, nak buat mcm mana hehe). Kalau ada yang rasa macam tak boleh habis haa boleh lah share share, membazir amalan syaitan hehe.


Tangan Tiara hehe

Mixed Grilled

Mixed Grilled ni ada beef chop, chicken chop and lamb chop. Sedapppp! It was my second time tried to eat lamb chop but unfortunately Dylla tak suka juga, hm orang selalu cakap rugi kalau tak makan kambing but cannot telan wuaaaaa sedihnya :'( 

Nasi Goreng Ecuardo

Mi Raja Meletup

Mi Raja Meletup ni serious banyak gila nyumnyum! Dylla macam biasa mesti habis punya siap minta extra pedas tu pasai nampak dia tabur cili api bebanyak hehehe.

Mi Bandung



Dylla sempat ambil gambar part air je. Tengok tu siap ada "I love you" "I miss you" lagi. Usually if we go here, kitorang tunjuk je nama air tu sebab tak nak cakap hahaha. But sometimes bila tunjuk then mamak tu tanya "I love you?" "Haa ye ye I love you." Hahaha!

I Love You

Ribena Special

Belgium Dessert

Last but not least, we ended everything with Belgium Dessert. Yang putih tu at first we thought cream but rupa rupanya ice cream, and ada crumb below. Dessert pun sedap! Hehe tetiba mengidam. 

So bila bila jemput lah singgah Murni. 

Details:


You can find this in their website.

Till here! 

4 comments

  1. Comel je nama mamak murni....
    Lama tak nampak dylla post new entry.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun rasa macam dah lama tak post entry wuaaaa lepas ni kena aktif balik! InshaaAllah hehe

      Delete
  2. tang nasi goreng tu...penuh pinggan aih...byk gila

    ReplyDelete