Foodylla @ Steamboat Buffet at Maeps Bistro

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Study week tinggal lagi seminggu then final year exam! (@£$%^&*aksdnl@^*&^$@*&$e!!!) Ye bahasa apa tu ye Ardilla haha. Alhamdulillah so far so good, and Dylla dah buat an experiment on myself. Kajian menunjukkan Ardilla lagi tekun study di rumah, ye di Melaka berbanding di rumah Vista atau Library di IMU. Maybe sebab nak berbuka and sahur tak payah susah payah fikir makan apa kot hehe. Okay let's jump directly to today's topic. 

Dylla nak story pasal berbuka kat MAEPS Bistro. Few days ago, Dylla and Sobri pergi library. Yelah before enjoy makan kena lah study dulu ye! Jangan nak mengelat! Hehe. Sobri and I pergi Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam. Amboi jauh kemain. Kononnya lepas study kat library nak singgah lah area Shah Alam cari baju raya. Kononnya. 

Peneman study tengah tengok movie

Nak pergi area Seksyen 7 tapi boleh pergi sekejap je bcs takut nanti nak balik KL jam, so terpaksa lah batalkan niat nak cari baju raya. From Shah Alam we went to IOI Mall Putrajaya sebab nak solat apa semua dulu. Then baru lah gerak pergi MAEPS Bistro ni. Tak jauh pun, ada lah dalam few minutes je from IOI Mall. 

Book dulu apa semua then keluar jap untuk solat Asar. Harga not bad lah for big eaters like us. RM99.80 for 2 people. Okay lah juga kan? Around 6.30pm baru lah kitorang datang balik. Belum pukul 7 mata Sobri dah melilau sana sini tengok food, esp his fav kambing bakar hahaha. Sharp at 7 haaa laju je dia ni pi beratur ambil kambing bakar. Dylla tak suka kambing so Dylla pun pergi lah ambil benda benda lain. 


Ada orang tengah rebus segala benda

Taraaaaa!



Macam macam ado. Banyak booth ada kat sini. Kami ambil kambing bakaq, seafood memang banyak si Sobri ni cekup berpinggan pinggan dengan ketam udang pepahat(?) etc, sate, nasi & udang & sayur pucuk masak lemak, rojak buah, char kuey teow, abc cendol mmmmm dapppp! Ambil banyak padahal makan 2 orang je haha but dont worry alhamdulillah habis semua! Dua dua perut besaq confirm boleh habis hehe. Dylla cecepat pergi solat Maghrib dulu sebab biasa lah perempuan kan nanti confirm bila ramai nak tengok cermin pun tak nampak then end up pakai tudung senget sebab malas dah nak tengok cermin haha. Surau pun ada disediakan kat situ and quite selesa lah walaupun tak besar sangat sebab tempat ambil wuduk pun ada dalam tu juga :) 

Nah ni poster buffet tu and peta ke sana. Alaa tapi nak senang pi guna Waze, search je MAEPS Serdang.



Overall Alhamdulillah puas hati lah juga hehe dapat makan banyak. Semua nya sedap! Kecuali sup and tomyam kurang rasa sikit, maybe sebab Sobri dah tuang segala benda terus kot so rasa cam sup seafood pun ada haha. But kitorang makan dengan sos je pun dah sedap nyumnyum! Oh lagi satu, tak payah risau sangat pasal parking sebab kat atas bukit ada banyak parking so InshaaAllah senang je nak dapat hehe.

Dua dua pipi macam dah nak meletup dah hahaha. But sokay, kenyang perut suka hati lalala~ Time bulan puasa ni rasa macam makin mengembang pula pipi hmmm kenapa tu haha okay lah bye nak sambung study. Assalamualaikum!

4 comments

  1. Huhuhuhuhu nasngis nih! Sebab tergoda tengok food yg maha tempting!

    Psst! Dylla, thanks. Hadiah kirimanmu telah selamat akak terima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jangan nangis! Kak Farrah buat nasi goreng black pepper tu haaa lagi tempting hehe. Sama sama Kak Farrah :D

      Delete
  2. Wowww, bestnye dilaa.. Murah plak tu..

    ReplyDelete