Foodylla @ Big Bowl Ice, Batu Berendam, Melaka

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
First of all I would like to apologise for being ver busy lately! I couldn't even spend some time to update my blog ugh. Nampak tak betapa hardworking nya? Padahal report tak siap and manual cssc tak baca haha. So today as I already promised in my instagram, I'm gonna post about Big Bowl Ice. Dah lama dah nak post pasal ni tinggal jari je malas sangat nak type.

So basically everything is about ice. There are 2 types of ice available which are shaved ice and snow ice. The difference is snow ice has many flavours such as chocolate, matcha (green tea if I'm not mistaken), milk and caramel.

Plus, kat sini ada banyak size! Ummi and I chose the normal one. Ada bowl 25x! Kalau beli yang tu untuk sorang pehh boleh makan seminggu haha. Ada sesetengah datang sini reramai then makan yang bowl besar gila tu together.

Taraaa!

Snow ice chocolate with peanut and chocolate syrup

Snow ice chocolate with banana and chocolate syrup

Top left; Shaved ice, fruits and ice cream
Top right; Snow ice caramel with ice cream
Bottom; Snow ice chocolate with banana and choc syrup


Gambar curi from Mr Google

Gambar curi from Mr Google juga

Oh price for bowl yg kecik biasa tu around RM6-9 kot, haha semenjak dah 21 ni dah macam orang tua cepat lupa. I recommend the banana and chocolate! Sedap gilaaaaaaa! Nothing will go wrong with banana and chocolate. I wasn't really favour yang ada fruits banyak banyak tu bcs during my time fruits tu mostly tak manis :( dah lah Dylla ni sweet tooth.

Location:
No 1, Jalan MP 3, Taman Merdeka Permai, Batu Berendam, 75350 Batu Berendam, Melaka 

Contact no:
06-335 2276 

Opening hours:
11:15 am – 12:00 am

Ratings:
Taste: 8/10
Price: 8/10

Moh lah datang Melaka then pergi Big Bowl Ice haha datang Melaka semata-mata nak pergi sini also can hehe. 

21 comments

  1. Replies
    1. itu lahhh besar sangattt. Kalau makan ramai ramai okay lah kot haha

      Delete
  2. banana and chocolate never a bad combination kan? sedapp gilaaa hahaha

    ReplyDelete
  3. ya ampun sedapnya..mkn ketia musim panas..HEAVEN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye tambah tambah pula kat Malaysia ni selalunya panas haha

      Delete
  4. salam, terima kasih atas perkongsian. saya ema, newbie in blogspot, follow my blog:

    Ohhh ya, blog ema menerima tempahan guestbook berbaloi murah, photobooth sangat murah, prop craft paling murah, badge seius murah...

    visit us: www.vetovirago.com/p/veto-selfy.html

    ReplyDelete
  5. fuiyoooo ni panas2 ni nikmat sungguh ni..

    ReplyDelete
  6. Sedapppppnya! Tapi jauhnya lah nak mencari sampai ke sana,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha takpe kalau Kak Farrah mai melaka beritahu saya!

      Delete
  7. Serious ah sedap huargh! BELANJA PLEASE THANK YOU.

    ReplyDelete
  8. Oo dekat Batu Berendam pun ada. Hari tu Sab pergi dekat Tama Kota Laksamana.

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaaaaašŸ¤¤šŸ¤¤dah plan nk pergi melaka b4 grad ni.harap2 jadi lh

    ReplyDelete